heet vanaf nu

Carol Timmer

Momenteel werk ik als opleidingsadviseur bij de VUmc Academie in het domein ‘Praktijkleren, opleiden en ontwikkelen’. Hier houd ik mij voornamelijk bezig met het verder ontwikkelen van klinisch redeneren, werkplekleren en werkbegeleiding.

2019
02
jun
blog
door
Carol Timmer
519
2
0

Leerleiderschap op een IC-afdeling

De hulp- en zorgvragen van patiënten met bedreigde vitale functies veranderen, technologische mogelijkheden groeien en kennis veroudert snel. Daarom is het noodzaak dat IC-professionals blijven leren tijdens hun werkende leven. Zonder leren door IC-professionals is optimaliseren van de kwaliteit en vernieuwen van de zorgverlening op een ICU onmogelijk. Kennisdeling en competentieontwikkeling bij voorkeur interprofessioneel en in de spoedzorgketen, is van vitaal belang voor een ICU.

advertentie
2018
09
dec
blog
door
Carol Timmer
1119
5
0

(Vooruit) denken op de Intensive Care-afdeling.

Deze bijdrage gaat over klinisch redeneren op een Intensive Care-afdeling (IC). Aan het eind van deze tekst vindt u een link naar een oefentoets over de circulatie.

2018
27
nov
blog
door
Carol Timmer
555
1
0

Leren in praktijk brengen op een IC afdeling

Zorginstellingen opereren vandaag de dag in een wereld die gekenmerkt wordt door concurrentie en noodzaak tot voortdurende verandering. Het lijkt erop dat het enige constante is, dat alles steeds verandert. We weten inmiddels dat ziekenhuizen failliet gaan en dat IC-Verpleegkunidgen daardoor hun baan kunnen verliezen

2018
16
okt
blog
door
Carol Timmer
632
3
0

Hoe kunnen wij onze IC-patienten de best mogelijke zorg blijven verlenen in de toekomst?

Een belangrijke vraag voor de nabije toekomst voor je collega's en jou zal zijn: Hoe kunnen wij op onze IC-afdeling zoveel mogelijk studenten van de opleidingen optimaal voorbereiden op leren en werken in deze (hoog-)complexe werkomgeving? In de rol van werkbegeleider op een IC-afdeling vervul jij hierbij een belangrijke rol. Als IC-verpleegkundige heb je een taak bij het faciliteren van het leren van studenten van de verschillende opleidingen. Het op jullie afdeling opleiden van zoveel mogelijk nieuwe vakbekwame collega's is van groot belang om de acute en intensieve zorg kwalitatief en kwantitatief op peil te houden.

advertentie
2018
15
okt
blog
door
Carol Timmer
681
2
0

Groeistuipen of laatste stuipen? Hoe hoog is de nood?

Nu dat de nood aan de man komt, gaan zorginstellingen en functiegerichte opleidingen volop aan de slag om oplossingen te bedenken voor het tekort aan personeel op de specialistische zorgafdelingen. De drijfveer hierbij is het dreigend of reeds ontstane productieverlies door het sluiten van afdelingen of het verminderen van het aantal bedden. En natuurlijk…. de hinder die patiënten ondervinden.

word
lid
en mis
niets
Word lid > Het platform voor iedereen die op de IC werkt! Met het laatste nationale - en internationale IC nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.

evenementen