heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van IC Visie. Hij is sinds 1999 werkzaam als anesthesiemedewerker. Na een periode van ruim 12 jaar leidinggeven op de OK is hij op dit moment in opleiding tot sedationist. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. In 2018 is hieruit SEH Visie en IC Visie ontstaan.

Volg mij op socialmedia2019
06
jun
nieuws
door
Martijn Lupke
625
2
0

UT en MST zetten AI in voor prognose coma

Onderzoekers van de Universiteit Twente en het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente onderzoeken het gebruik van AI om de uitkomsten bij coma beter te kunnen voorspellen. In praktijk gaat het om een computersysteem die EEG-patronen herkent en met grote betrouwbaarheid een goede of slechte prognose kan geven. Daarmee is het een belangrijk aanvulling op beoordeling door de arts. De onderzoekers presenteren hun nieuwe benadering in het journal Critical Care Medicine

advertentie
2019
04
jun
nieuws
door
Martijn Lupke
676
2
0

Met meer autonomie wordt de zorg op de IC alleen maar beter

“Wij gaan goed voor u zorgen”, dat krijg je als patiënt op de intensive care vaak te horen. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Wat houdt goede zorg op een intensivecare-afdeling in? Daarover houdt intensivecare-verpleegkundige en lector Critical Care in het AMC Frederique Paulus vandaag haar inaugurale rede.

2019
26
mrt
nieuws
door
Martijn Lupke
914
4
0

Beter resultaat met unieke toepassing MRI bij hartritmestoornissen

Amsterdam UMC mondiaal een van de eerste ziekenhuizen met deze baanbrekende techniek.

2019
23
mrt
nieuws
door
Martijn Lupke
681
2
0

Intensivisten krijgen hulp van kunstmatige intelligentie

Hoeveel antibiotica moet een patiënt krijgen? En wanneer kan iemand van de intensive care af? Het zijn lastige vragen voor een arts en een beetje hulp kan geen kwaad. Die hulp komt nu vanuit de kunstmatige intelligentie (AI), waarbij artsen door algoritmes een advies op maat krijgen.

advertentie
2019
21
mrt
nieuws
door
Martijn Lupke
509
2
0

'Wait and see' methode is effectief bij boezemfibrilleren

48 uur afwachten bij recent geconstateerd boezemfibrilleren is net zo effectief als het acuut toepassen van cardioversie (met een elektroshock of infuusmedicatie). Het hartritme herstelt in bijna 70 procent van de gevallen namelijk spontaan. Dat concluderen cardiologen van het Hart+Vaat Centrum van het Maastricht UMC+ na onderzoek bij bijna 450 patiënten die zich meldden op de Spoedeisende Hulp van vijftien verschillende Nederlandse ziekenhuizen. De onderzoeksresultaten zijn recent gepubliceerd in het gerenommeerde New England Journal of Medicine. De bevindingen leiden mogelijk tot nieuwe richtlijnen, vanwege de voordelen van de wait and see-methode.

word
lid
en mis
niets
Word lid > Het platform voor iedereen die op de IC werkt! Met het laatste nationale - en internationale IC nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.

evenementen