heet vanaf nu
2019
02
jun
door
Carol Timmer
695
2
0

Leerleiderschap op een IC-afdeling

De hulp- en zorgvragen van patiënten met bedreigde vitale functies veranderen, technologische mogelijkheden groeien en kennis veroudert snel. Daarom is het noodzaak dat IC-professionals blijven leren tijdens hun werkende leven. Zonder leren door IC-professionals is optimaliseren van de kwaliteit en vernieuwen van de zorgverlening op een ICU onmogelijk. Kennisdeling en competentieontwikkeling bij voorkeur interprofessioneel en in de spoedzorgketen, is van vitaal belang voor een ICU.

topic
Opleiden
advertentie
2018
09
dec
door
Carol Timmer
1471
5
0

(Vooruit) denken op de Intensive Care-afdeling.

Deze bijdrage gaat over klinisch redeneren op een Intensive Care-afdeling (IC). Aan het eind van deze tekst vindt u een link naar een oefentoets over de circulatie.

2018
27
nov
door
Carol Timmer
734
1
0

Leren in praktijk brengen op een IC afdeling

Zorginstellingen opereren vandaag de dag in een wereld die gekenmerkt wordt door concurrentie en noodzaak tot voortdurende verandering. Het lijkt erop dat het enige constante is, dat alles steeds verandert. We weten inmiddels dat ziekenhuizen failliet gaan en dat IC-Verpleegkunidgen daardoor hun baan kunnen verliezen

topic
Opleiden
2018
11
nov
door
Martijn Lupke
563
1
0

Laten we hopen van niet…

Soms lees je de kop van een artikel en geloof je je ogen niet. Nog een keer lezen. Ja, het staat er toch echt. Artikel maar even helemaal gelezen. "Helft van personeel Nedcar heeft sporen van drank of drugs in bloed". De helft! Onwillekeurig gingen mijn gedachten naar onze werkplek.

topic
Veiligheid
advertentie
2018
16
okt
door
Carol Timmer
758
3
0

Hoe kunnen wij onze IC-patienten de best mogelijke zorg blijven verlenen in de toekomst?

Een belangrijke vraag voor de nabije toekomst voor je collega's en jou zal zijn: Hoe kunnen wij op onze IC-afdeling zoveel mogelijk studenten van de opleidingen optimaal voorbereiden op leren en werken in deze (hoog-)complexe werkomgeving? In de rol van werkbegeleider op een IC-afdeling vervul jij hierbij een belangrijke rol. Als IC-verpleegkundige heb je een taak bij het faciliteren van het leren van studenten van de verschillende opleidingen. Het op jullie afdeling opleiden van zoveel mogelijk nieuwe vakbekwame collega's is van groot belang om de acute en intensieve zorg kwalitatief en kwantitatief op peil te houden.

topic
Opleiden