heet vanaf nu
2018
27
nov
door
Carol Timmer
735
1
0

Leren in praktijk brengen op een IC afdeling

Zorginstellingen opereren vandaag de dag in een wereld die gekenmerkt wordt door concurrentie en noodzaak tot voortdurende verandering. Het lijkt erop dat het enige constante is, dat alles steeds verandert. We weten inmiddels dat ziekenhuizen failliet gaan en dat IC-Verpleegkunidgen daardoor hun baan kunnen verliezen

In deze tijd met disruptieve bewegingen, is sowieso de toekomst van werken op een IC-afdeling moeilijk te voorspellen. Technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan razendsnel. Deze ontwikkelingen laten zien dat er vanuit het niets een enorme hoeveelheid nieuwe toepassingen voor de zorg aan patiënten met één of meer acuut bedreigde of verstoorde vitale functies, kan worden gecreëerd.

Dit heeft tot gevolg dat zorginstellingen die inspelen op de toekomst overleven en welke vasthouden aan het ‘oude’ verdwijnen. De toekomst van werken op een IC-afdeling kan er ineens heel anders uit gaan zien wanneer nieuwe technologische ontwikkelingen worden toegepast in de acute en intensieve zorgverlening. De IC-medewerker die het lukt om zich nieuwe werkwijzen eigen te maken en om zijn bekwaamheid op peil te houden, kan rekenen op een werkplek. De IC-medewerker die zich niet kan of wil aanpassen aan de nieuwe eisen die het werk op een IC-afdeling stelt, zal het moeilijk vinden om werken op de IC vol te houden.

Leren op de klassieke wijze zoals een congres/symposium bezoeken, mindfulness in een klooster, driedaagse externe trainingen en cursussen zijn niet efficiënt en effectief bij het vakbekwaam houden van IC-medewerkers. Veel organisaties ontwikkelen daarom werkplekleren. In het bijgevoegde te downloaden document geven wij informatie over hoe dit zou kunnen gaan op een IC-afdeling.


Download hier het document.

Deel dit artikel
1 keer gedeeld
reageer

Carol Timmer

Momenteel werk ik als opleidingsadviseur bij de VUmc Academie in het domein ‘Praktijkleren, opleiden en ontwikkelen’. Hier houd ik mij voornamelijk bezig met het verder ontwikkelen van klinisch redeneren, werkplekleren en werkbegeleiding.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >